Temaet Ild

Papkasseovn

Prøv at udnytte strålevarmen fra Jeres bål optimalt ved at lave en papkasseovn!

Materialer til en ovn:

-Tre papkasser i samme størrelse. 30x30x40 er en fin dimension. Så har ovnen en størrelse der passer til en stor foliebakke. Brug nye papkasser. Brug ikke papkasser, der er fyldte med tape, Gamle limrester eller fragtlabels.

-En rulle kraftig folie, Grillfolie (15my) 6meter grillfolie passer til en ovn.

-En almindelig rulle sølvpapir.

-En hobbykniv.

-Tre papkasser i samme størrelse. 30x30x40 er en fin dimension. Så har ovnen en størrelse der passer til en stor foliebakke. Brug nye papkasser. Brug ikke papkasser, der er fyldte med tape, Gamle limrester eller fragtlabels.

Den første papkasse foldes i den ene ende. Brug IKKE tape, lim eller andet der kan smelte af bålets varme.

Vingerne i modsatte ende af papkassen skæres af langs foldelinjerne. Ovnens ydreskal er klar!

Papkasse nummer to skæres i firkanter langs alle foldelinjerne

Efter papkassen er skåret op langs alle foldelinjerne, så I har vingerne fra top og bund og papkassens 4 sider. De 4 sider skal bruges. De 8 af skårede vinger skal ikke bruges og lægges til side.

Papkasse nummer tre skæres ligeledes i stykker langs kassens foldelinjer. Fra den tredje papkasse skal der kun bruges en side. Siden skal have samme dimensioner som papkasseovnens bagside – Den side vi startede med at folde.

De fem sider skal kunne sættes ind i papkasseovnens ydreskal så de sidder i spænd. Her er det sikkert nødvendigt at snitte en lille strimmel af en eller to af siderne for at få siderne til at passe.

Når i er tilfreds med resultatet, så tages de 5 sider ud og siderne pakkes individuelt i folie. Her skal i bruge den kraftige grillfolie. Husk At vende den blanke side af folien ud af!

Når I har pakket jeres 5 sider ind i folie, så skal de ny-indpakkede sider igen monteres i ovnens ydreskal.

Forkanten af ovnen skal beskyttes mod bålets flammer. En lang pølse formes af det almindelige sølvpapir. Sølvpapirspølsen foldes om ovnens kant, hele vejen rundt.

Forkanten af ovnen skal beskyttes mod bålets flammer. Ovnen er nu klar til at blive brugt.

Bålet fyres op med små stykker brænde, der brænder hurtigt med høje flammer. Bålet fodres således under hele bagetiden. For at få en så god forbrænding som muligt – og gode flammer, kan det være en god ide at ventilerer bålet imens der bages i ovnen.

Tip: Det kan være en god ide at lave en reflektor ved siden af bålet, modsat ovnen. Reflektoren er et stykke pap beklædt med folie.

Reflektoren kan være med til at koncentrerer strålevarmen i ovnen og nedsætte bagetiden.

Papkasseovn

Så er der bagetid!

Tidsramme: Projektet kan laves på et 1.5 timer spejdermøde. Her et forslag til facilitering af opgaven:

Facilitering af projekt Papkasseovn 1.5 time